Ga naar de inhoud

OpenAI ChatGPT: Essentiële updates speciaal voor betalende gebruikers

  • door

(Foto Andrew Neel) OpenAI, een Amerikaans bedrijf dat bekend staat om zijn onderzoek en productontwikkeling in kunstmatige intelligentie (AI), is bezig met het implementeren van een aantal kleine updates. Deze updates zijn voornamelijk bedoeld om de ervaring van de gebruikers van ChatGPT-4 te verbeteren. OpenAI is vooral bekend vanwege zijn producten DALL-E, dat afbeeldingen genereert, en ChatGPT, dat tekst genereert.

De volgende updates worden in de komende week ingevoerd, waarvan verschillende het gebruikersgemak moeten verhogen:

  1. Voorbeeld prompts: Een lege pagina kan intimiderend zijn. Aan het begin van een nieuwe chat zal de gebruiker nu voorbeelden zien om te helpen starten.
  2. Voorgestelde antwoorden: De gebruiker kan dieper ingaan op een onderwerp met een klik. ChatGPT stelt nu relevante manieren voor om het gesprek voort te zetten.
  3. Standaard start in GPT-4: Wanneer de gebruiker een nieuwe chat start als Plus-gebruiker, zal ChatGPT het eerder geselecteerde model onthouden – er is met andere woorden geen standaard terugkeer naar GPT-3.5 meer. Dit moet vooral het gebruikersgemak vergroten. Hopelijk kunnen ze dan wel de versie stabiel houden, in het verleden was GPT-4 niet steeds beschikbaar ook voor de Plus-gebruikers.
  4. Meerdere bestanden uploaden: De gebruiker kan nu ChatGPT vragen om data te analyseren en inzichten te genereren uit meerdere bestanden. Dit is beschikbaar met de Code Interpreter bèta voor alle Plus-gebruikers. Dit wordt een game changer voor wie data heel snel wil verwerken wanneer die in verschillende formats staan.
  5. Blijf ingelogd: De gebruiker wordt niet meer elke 2 weken uitgelogd. Wanneer de gebruiker wel moet inloggen, wordt deze begroet met een veel vriendelijkere pagina. Ook hier gaat het vooral om het gebruikersgemak.
  6. Sneltoetsen: De gebruiker zal sneller kunnen werken met sneltoetsen, zoals ⌘ (Ctrl) + Shift + ; om het laatste codeblok te kopiëren. Probeer ⌘ (Ctrl) + / om de volledige lijst te zien. Ook hier opnieuw oog voor het gebruikersgemak.

De originele post op Twitter:

Bij FOX DS maken we veelvuldig gebruik van ChatGPT om de productiviteit te verhogen bij het maken van copy die voor de verschillende kanalen gebruikt moet worden. Uiteraard wordt alles herlezen, want copy-paste blijft uit den boze (op dit moment toch). Daarnaast geven we in onze ChatGPT trainingen ook aan welke prompts het beste werken om het beste resultaat te bekomen, of het nu om tekst, databestanden, of code gaat.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.