Ga naar de inhoud

OpenAI neemt afscheid van DALL·E 2 en introduceert DALL·E 3

  • door

OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT en DALL·E, kondigde vanochtend nieuwe updates en verbeteringen aan voor zijn AI-gestuurde beeldgenerator DALL·E, oorspronkelijk gelanceerd in oktober 2023. Deze updates in DALL·E 3 leveren een aanzienlijke verbetering op in beeldkwaliteit en verbeteren het vermogen van het systeem om beelden te renderen op basis van prompts of instructies.

De integratie met ChatGPT zorgt ervoor dat gebruikers gedetailleerde aanwijzingen kunnen genereren via de chatbot, zonder zelf prompts te hoeven schrijven. Zo vermindert het team van OpenAI de uitdagingen rond ‘prompt engineering’ door de nadruk te leggen op de verwerking van natuurlijke taal.

OpenAI introduceert verder nog verbeterde veiligheidsfuncties om ongepaste of hatelijke afbeeldingen te weren.

Let op, DALL·E 3 is exclusief beschikbaar voor ChatGPT Plus, Team, en Enterprise gebruikers.

OpenAI maakt ook duidelijk dat “de afbeeldingen die je met DALL-E 3 maakt, jouw eigendom zijn om te gebruiken zonder dat je onze toestemming nodig hebt voor het herdrukken, verkopen of gebruiken voor merchandise.” Hoewel de juridische rechten en het gebruik van door AI gegenereerde afbeeldingen complexer zijn dan simpelweg eigendom, is het een positieve ontwikkeling dat DALL-E 3 de gecreëerde afbeeldingen aan de gebruiker vrijgeeft.

Uitfasering DALL·E 2

Bovendien heeft OpenAI plannen onthuld om DALL·E 2 in Labs volgend jaar uit te faseren, wat verschillende aspecten van de Labs-accounts zal beïnvloeden:

  • De verkoop van Labs credits eindigt op 1 mei 2024.
  • Gekochte credits blijven een jaar na aankoopdatum geldig.
  • Labs blijft actief tot 1 mei 2025.
  • DALL·E 2 blijft beschikbaar via de OpenAI API.

Daarnaast zal OpenAI vanaf 1 april 2024 tot 1 april 2025 maandelijks 15 Labs credits aan haar gebruikers verstrekken.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.